Home / praktijktoepassing / Zonnevliegtuig: Solar Impuls maakt reis rond de wereld
Zonnevliegtuig Solar Impulse 2

Zonnevliegtuig: Solar Impuls maakt reis rond de wereld

Het zonnevliegtuig, de Solar Impluse, gaat proberen rond de wereld te vliegen op alleen zonnestroom! Voor het eind van 2015 moet deze droom realiteit worden.

Gedreven door twee innovators en ondernemende personen:  André Borschberg, een techneut en piloot en  Bertrand Piccard, psychiator en aeronaut. Door hun ruime ervaring in de lucht en in de werkplaats, zijn zij goed op weg om hun droom realiteit te laten worden.

De spanwijdte van de Solar Impulse 2 is 72 m en het toestel weegt circa 2.300 kg. De vleugels zijn volledig bedekt met 17.000 fotovoltaïsche cellen, goed voor 269.5 m2 oppervlak.

Voor de voorstuwing is de Solar Impulse 2 afhankelijk van een viertal propellers met 17.4pk per stuk, de topsnelheid is 140km/h. S’nachts vliegt het toestel verder op 633 kilo aan lithium accu’s in de romp, door een lagere snelheid aan te houden en zachtjes te dalen van 8500m tot 1500m hoogte, wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt.

Er zijn al een aantal records gesneuveld met testvluchten en demonstraties over de hele wereld van deze geweldige vliegmachine, namelijk een vlucht van 26 uur op alleen zonne-energie en FIA records voor hoogte, klimsnelheid en vliegduur.

De functionaliteit van zonne-energie en de vorm van een vliegtuig zijn prachtig samengekomen in de solar impulse.

Hieronder een filmpje over het vliegtuig en hun missie:

De visionairs die het project zijn gestart en leiden, hebben als doel om met hun eeuwig vliegende vliegtuig een boodschap de wereld in te sturen van nieuwe vormen van energie en mensen na te laten denken over hoe dingen anders kunnen. Door in verschillende landen te landen en hun waardevolle boodschap te verkondigen, proberen ze een positieve verandering te maken in de wereld.  Zonne-energie is deel van de toekomst en zal de komende jaren steeds nadrukkelijker haar stempel drukken op onze wereld.

Heeft u ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst? Vraag onze experts om advies voor zonnepanelen op uw eigen woning.

About HansDuiker

Check Also

geluidscherm zonnepanelen

Popmuziek verbetert prestaties van zonnecellen

Het draaien van popmuziek verbetert de prestaties van zonnecellen, volgens een nieuw onderzoek van wetenschappers …

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *