Home / subsidies / Subsidie zonnepanelen voor particulieren nog niet op
zonnepanelen zijn een investering voor de toekomst

Subsidie zonnepanelen voor particulieren nog niet op

Vanaf 2 juli 2012 kunnen particulieren subsidie aanvragen voor zonnepanelen via de site van AgentschapNL. De subsidie bedraagt 15% van de aanschafwaarde van de materialen tot een maximum van 650 Euro. Op 30 augustus was er nog ruim 9 miljoen Euro subsidie beschikbaar. Uit de cijfers blijkt dat het gemiddelde toegekende subsidiebedrag 422 Euro is, en dat er in de eerste 2 maanden 14.670 houshoudens per maand van de subsidie gebruik maakten.

Uitgaande van deze cijfers is de resterende subsidiepot nog goed voor 21.644 huishoudens. Wanneer het tempo van juli en augustus zich doorzet dan zal de subsidiepot binnen 6 weken (half oktober 2012) zijn uitgeput.  Wees er dus snel bij!

BTW-verhoging

Per 1 oktober 2012 gaat de BTW naar 21%. Deze BTW-verhoging geldt ook voor zonnepanelen. Als u nog zonnepanelen wilt kopen onder het lage BTW-tarief, wees dan snel. De factuur voor de aanschaf van de panelen moet verstuurd zijn voor 1 oktober 2012. Ook de betaling van de panelen moet voor 1 oktober plaatsvinden. Betalingen vanaf 1 oktober worden belast met het hogere BTW-tarief van 21% belast.

Onze adviseurs maken graag een passende offerte. Hiervoor kunt u bijgaand formulier invullen.

About Cees van de Werken

Check Also

subsidie zonnepanelen ook in 2013

Subsidie zonnepanelen 2013 blijft

Dierderik Samson spreekt het verlossende woord.