Home / subsidies / Subsidie zonnepanelen 2013 blijft
subsidie zonnepanelen ook in 2013
Diederik Samson: zonnepanelensubsidie blijft in 2013

Subsidie zonnepanelen 2013 blijft

De onduidelijkheid over de subsidie voor zonnepanelen in 2013 is weggenomen. Diederik Samson himself heeft op twitter het verlossende woord gesproken. “Nee deze subsidie bestaat nog. Was al ingeboekt. Jammer want onnodig.”

Of de subsidie voor zonnepanelen voor particuliere zou blijven bestaan, was onzeker na berichten dat het nieuwe kabinet (in wording) fors zou bezuinigen op kleine en ineffectieve milieusubsidies. Diererik Samson was geen voorstander van de subsidie op zonnepanelen en is ook zeer kritisch over de SDE subsidies en de subsidies op zelflevering.

Wij zijn benieuwd naar de structurele oplossing waarmee de nieuwe coalitie komt.

Subsidiepot zonnepanelen 2012 nog niet leeg

Tegen alle verwachtingen in is het subsidiebudget voor particulieren nog steeds niet uitgeput. De recentste cijfers van AgentschapNL zijn van 18 oktober. Er is nog ruim 5 miljoen subsidie beschikbaar. Met dit tempo zou tot het eind van dit jaar subsidie beschikbaar zijn, waarna het budget voor 2013 beschikbaar komt.

Particulieren kunnen maximaal 650 Euro subsidie krijgen op de aanschaf van een PV-systeem. Er is 15% subsidie beschikbaar voor systemen tot 3500 Wattpiek. Een uitleg van de regeling vindt u op subsidie-op-zonnepanelen-voor-particulieren/.

De aanschaf van zonnepanelen is door de prijsdaling van het afgelopen jaar (in combinatie met de subsidie) wel erg interessant geworden. Wilt u weten hoe een PV-systeem uw stroomrekening kan verlagen, vraag dan een offerte aan.

About Cees van de Werken

Check Also

subsidieregeling jonge boeren ook voor zonnepanelen

Jonge landbouwers kunnen vanaf 1 oktober 2012 subsidie aanvragen op zonnepanelen

Vanaf 1 oktober 2012 kunnen jonge boeren subsidieaanvragen op zonnepanelen

One comment

  1. Is een goed idee om de mensen bewsut te maken van mogelijke energie verliezen, maar de gevelscan maakt helaas niet alle energie verliezen zichtbaar. Bijvoorbeeld kieren, plaatsen waar inbouwdozen gemonteerd zitten, die zijn van buitenaf niet zichtbaar zijn voor de thermograaf. De spouwmuren zijn een erg storende factor in dit verhaal, een goed thermografisch onderzoek zou eigenlijk van binnenuit gedaan moeten worden, eventueel gecombineerd met een blowerdoor, zodat ook luchtlekages goed in beeld gebracht. Van binnenuit zijn de hele kleine warmte lekken goed te detecteren. Gecombineerd met eventuele bouwtekeningen is dan ook veel beter te herleiden wat de oorzaken van de koude bruggen zijn. Verder vraag ik me af als er van buitenaf gemeten wordt vauit de auto, worden dan de verliezen ook gekwantificeerd of wordt er alleen maar naar kleuren gekeken, want dan worden er appels met peren vergeleken. Hoe staat het met de omgeveings invloeden worden die overal gecompenseerd. Als we naar onze oosterburen kijken in Duitsland dan wordt dat zelfs verlangd, zeker van de EN 473 level 2 bouwthermografen gecertificeerde aldaar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *