Home / onderzoek en ontwikkeling / Nieuw record rendement dunne-film panelen
Solar Frontier Rendement dunnefilm panelen

Nieuw record rendement dunne-film panelen

Dunne-film panelen van Koper-Indium-Gallium (di)Selenide hebben opnieuw een toppositie ingenomen in de race om de meest efficiente dunne-film zonnepanelen te produceren. De proeven werden gedaan in het Atsugi Research Center in Kanagawa , Japan. Het Fraunhofer Instituut, Europa’s grootste toepassingsgericht onderzoek organisatie, heeft de resultaten geverifieerd.

Rendement dunne-film panelen hoger dan standaard kristallijne panelen

Een Solar Frontier configuratie van 0.5cm2 heeft een conversie-efficiëntie van 20,9% gehaald, een wereldrecord voor dunne-film fotovoltaïsche technologie. Solar Frontier heeft zich tot doel gesteld de meest voordelige, milieuvriendelijke zonnepanelen te produceren. Voor de productie van CIS-panelen is 60% minder energie nodig dan voor de productie van panelen van kristallijn silicium.

Solar Frontier heeft het onderzoek samen uitgevoerd met New Energy and Industrial Technology Development Organization. Met het nieuwe record overschrijden CIS panelen het omzettingsrendement van traditionele (en duurdere) kristallijn silicium PV. Dunne film panelen van Cadmiumtelluride benaderen het record van CIS (19,6 %). Met het record van 20,9% , heeft Solar Frontier haar eigen record gebroken.

Satoru Kuriyagawa , Chief Technology Officer van Solar Frontier :

“Solar Frontier ‘s nieuwe 20.9 % rendement werd behaald op een CIS-substraat van 30cm bij 30cm met een sputter-selenization opdamp methode – dezelfde methode die we gebruiken in onze fabrieken.

De betekenis is tweeledig: het garandeert dat wij onze laatste prestatie sneller in massa-productie kunnen omzetten, en het bewijst het lange termijn omzettingsrendement potentieel van onze gepatenteerde CIS-technologie. Solar Frontier is de volgende fase in de ontwikkeling van CIS-technologie ingegaan, en we zien ernaar uit om op deze prestatie voort te bouwen en een nog hogere efficiëntie te halen.”

De werkelijke prestaties van zonnepanelen na installatie zijn wel afhankelijk van omgeving en klimaat omstandigheden. Bij temperaturen (boven 25 °C) , leiden alle zonnepanelen opbrengstverliezen. CIS en CdTe (vanuit milieuoogpunt minder aantrekkelijk), hebben hier veel minder last van.

Wilt u profiteren van de unieke eigenschappen van CIS-panelen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

About Cees van de Werken

Check Also

Productielijn wafers

Grote verbeteringen rendement van zonnepanelen: van p- naar n-type

Binnen enkele jaren zullen de meeste zonnepanelen geproduceerd worden met n-type sillicium cellen. Er wordt …

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *