Home / onderzoek en ontwikkeling / Investeerders gezocht voor zonnewegen
Zonnewegen Solarways

Investeerders gezocht voor zonnewegen

Zonnewegen: Verlichte trottoirs, opritten, paden en vluchtwegen, die hun eigen stroom opwekken. Zelfs elektrische auto’s kunnen geladen worden. Bedenkers Julie en Scott Brusaw zoeken tot eind mei 2014 investeerders voor hun zonnewegen. Hun Solar Roadway kan meer dan licht geven en stroom opwekken. Er kan ook een verwarmingselement geïntegreerd worden, voor winterse omstandigheden.

De honingraatvormige zonnewegen zijn waterbestendig en beschermd met een vernuftige oppervlakte structuur die uitglijden en aquaplaning voorkomt. In de honingraat, die een diameter heeft van ongeveer 50 cm kunnen zonnecellen en LEDs worden gecombineerd. En op verzoek een verwarmingselement.

Julie en Scott werken al enkele jaren aan de zonneweg. Verschillende media waaronder CNN, New York Times en Spiegel Online hebben aandacht besteed aan hun uitvinding. De ontwikkeling van het product wordt ondersteund door het Amerikaanse Federal Highway Administration.

Nu willen de twee eindelijk hun uitvinding op grotere schaal gaan produceren. Ze zoeken hiervoor donateurs op Indiegogo. De werving loopt loopt tot het einde van mei 2014. We hopen dat het lukt.

About Cees van de Werken

Check Also

Productielijn wafers

Grote verbeteringen rendement van zonnepanelen: van p- naar n-type

Binnen enkele jaren zullen de meeste zonnepanelen geproduceerd worden met n-type sillicium cellen. Er wordt …

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *