Home / marktontwikkeling en prijzen / Hanergy bestelt apparatuur voor produktie van CIGS zonnepanelen met productiecapaciteit van 5,25 GW
CIGS Hanergy

Hanergy bestelt apparatuur voor produktie van CIGS zonnepanelen met productiecapaciteit van 5,25 GW

Hanergy Group ( Beijing ) heeft de leveringscontracten met haar dochterbedrijf Fujian Apollo uitgebreid.  De contracten behelzen de levering van apparatuur voor de productie van zonnepanelen op basis van koper-indium, gallium, selenium ( CIGS) met een productiecapaciteit van 5,25 gigawatt (GW) .

De productiefaciliteiten zijn gebaseerd op technologieën die Hanergy afgelopen jaren heeft verworven door de overname van de CIGS fabrikant Global Solar Energy , MiaSole en Solibro. Fujian Apollo heeft zich verplicht dunne – film-productiefaciliteiten  te blijven leveren aan Hanergy .

Hanergy benadrukt dat zij marktleider wil worden, met dunne film panelen. Dankzij de levering van turnkey productielijnen en de verwerving van de juiste patenten voor de dunne-film technologieën, kunnen de kosten worden verlaagd en de rendementen kunnen worden verhoogd.

“De Hanergy groep is ervan overtuigd dat CIGS -technologie dankzij de hogere efficiency veel potentieel biedt voor  kostenbesparing. Verder is de mogelijke toepassing in flexibele substraten een belangrijk element in de toekomstige markt. ” aldus Hanergy in een verklaring aan de Hong Kong Stock Exchange .

” CIGS zonnepanelen op flexibele substraten kunnen worden gebruikt in consumentenproducten, zoals de opwekking van stroom op auto’s . Om deze redenen is het van groot belang voor Hanergy turnkey productielijnen te ontwikkelen en te verkopen . Hiermee wordt het succesverhaal van de onderneming en haar marktpositie te versterkt . “

Hanergy investeert miljarden; mogelijke grote klant nog niet in beeld

De 5.25 GW komt overeen met vijf maal de productiecapaciteit van de op dit moment grootste CIGS producent Solar Frontier KK.  Hanergy vermeldt niet aan wie de productielijnen verkocht gaan worden.  Tot nu toe werd  (afgezien van proefprojecten) wereldwijd slechts een turnkey CIGS productie faciliteit verkocht . Dat was al in 2008.

Tot 31 oktober 2013 heeft Fujian Apollo dunne film productie lijnen met een capaciteit van 1,7 GW geleverd aan Hanergy. Het bedrijf zal ook nieuwe installaties voor productie van panelen op basis van amorf silicium (a-Si) en nanokristallijn silicium leveren met een capaciteit van 1 GW en 1,2 GW. In totaal investeert Hanergy 8,6 miljard dollar in productiefaciliteiten.

Hanery Group

Hanergy is Chinaas grootste private fabrikant van duurzame energie producten. Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft onder andere een vestiging in Amsterdam. Onlangs maakte Ikea bekend in Engeland zonnepanelen te gaan verkopen. Deze panelen worden geproduceerd door Hanergy.

About Cees van de Werken

Check Also

File photo of worker inspecting solar panels at a solar farm in Dunhuang

Grootste zonnepanelen fabrikanten versterken hun positie in 2013

De grootste zonnepanelen fabrikanten hebben hun leidende positie in 2013 versterkt.. De Chinese fabrikanten staan nog steeds op kop