Home / praktijktoepassing / BMW pakt uit met een design zonnepanelen carport
zonnepanelen carport

BMW pakt uit met een design zonnepanelen carport

Een Zonnepanelen carport. Daarmee trekt BMW in Amerika de aandacht.

BMW’s i3 rijden inmiddels al enkele maanden in Nederland rond en de i8 staat in de startblokken. De belangstelling voor de auto´s is overweldigend, ook al zijn de fiscale voordelen nu, natuurlijk minder dan in 2013.

De i-types van BMW hebben een compleet andere uitstraling dan de overige BMW-modellen. Om hun milieuvriendelijke uitstraling kracht bij te zetten heeft BMW een ontwerpbureau uit Californië ingehuurd om een zonnepanelen carport te ontwerpen. Met de carport kunnen de auto’s direct geladen worden. De zonnepanelen carport werd gepresenteerd bij de perspresentatie van de i8 in Los Angeles.

Op het eerste gezicht ziet de BMW i Zonnepanelen Carport er uit als een pergola voor een tuin of restaurant. Maar als je beter kijkt dan zie je allerlei high-tech eigenschappen, net als bij de i-modellen.

De zijkanten zijn opgebouwd met koolstof elementen vergelijkbaar met de koolstof vezelversterkte body van de i3 and i8. De carport heeft Bamboo steunen. Bamboo is een snel groeiende houtsoort die de carport een nog duurzamere uitstraling geeft. De zonnepanelen vormen het dak, en zijn natuurlijk bedoeld om energie op te wekken voor de auto. De panelen zijn frameloos en transparant (glas op glas). Met het onderliggende frame wordt het het dak waterdicht gemaakt.

De panelen zullen nooit in staat zijn direct alle benodigde energie op te wekken. Daarom is er ook een BMW Wallbox Pro oplader aanwezig die is gekoppeld met het electriciteitsnet. De Wallbox heeft een display waarmee eigenaren kunnen zien, hoeveel stroom is opgewekt met de zonnepanelen, en hoeveel elektriciteit is afgenomen van het openbare net.

De carport is gepresenteerd als een concept, maar het laat het toekomstbeeld van BMW voor de nieuwe i-modellen goed zien: groene premium auto’s met een moderne, milieuvriendelijk design.

Wilt u ook een zonnepanelen carport voor uw elektrische auto, als bron van energie voor uw woning, of als verfraaiing van uw oprit? Neem dan contact op met onze adviseurs.

About Cees van de Werken

Check Also

geluidscherm zonnepanelen

Popmuziek verbetert prestaties van zonnecellen

Het draaien van popmuziek verbetert de prestaties van zonnecellen, volgens een nieuw onderzoek van wetenschappers …

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *