Home / subsidies / 15% subsidie op zonnepanelen voor particulieren
particulieren krijgen subsidie op zonnepanelen
huishoudens kiezen zonnepanelen

15% subsidie op zonnepanelen voor particulieren

Vorige week werd bekend dat zeker 30.000 huishoudens een subsidie kunnen krijgen op de aankoop van zonnepanelen. Hieronder wordt beschreven hoe de subsidieregeling-2012-2013 werkt en hoe u deze aanvraagt.

Voor wie?

De subsidie is alleen beschikbaar voor particulieren en dus niet voor bedrijven (bedrijven kunnen gebruik maken van andere fiscale regelingen). Per adres kan er maximaal één aanvraag worden ingediend.

Hoeveel subsidie?

  • Het bedrag aan subsidie is 15 % van het aankoopbedrag van een zonnestroominstallatie. Onder subsidie vallen de kosten voor het materiaal (de zonnepanelen, kabels, stekkers, omvormers en het montagemateriaal).
  • De installatie moet groter zijn dan 600 Wattpiek (ongeveer 4m2 panelen). Er wordt maximaal € 650,- subsidie gegeven. Daarvoor moet een systeem van 3.500 Wattpiek worden geïnstalleerd (dat komt neer op ongeveer 24m2 panelen). Zo’n systeem zou voor een gemiddeld huishouden genoeg energie kunnen opgewekken.
  • De subsidie mag niet gecombineerd worden met andere (gemeentelijke of provinciale) subsidies.

Geen subsidie op arbeid

Er wordt geen subsidie gegeven op de montage- en installatiekosten (arbeid).

Hoe subsidie aanvragen?

Als u zonnepanelen aanschaft tekent u een overeenkomst met de leverancier van de zonnepanelen. Vanaf 2 juli 2012 kan subsidie aangevraagd worden met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL. Hiervoor heeft u de digitale versie van de getekende overeenkomst nodig. Deze kunt u (of uw leverancier) inscannen. De koopovereenkomst (dus niet de offerte) moet op 2 juli 2012 of daarna zijn afgesloten. Als u aanvraag volledig is zal de subsidie direct na de beschikkingstermijn (binnen enkele weken) worden uitbetaald.

Wanneer installeren?

U zonnepanelen moeten binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie worden gerealiseerd. Als dat niet lukt moet u dit melden bij Agentschap NL. Ter controle moet u na installatie een betaalbewijs van de installatie kunnen overleggen aan AgentschapNL .

Beperkt subsidiebudget

Helaas is het subsidiebudget gelimiteerd. Daarin adviseren wij consumenten een ontbindende voorwaarde in de aankoopovereenkomst op te nemen, indien de subsidie niet wordt verstrekt.

Wilt u ook zonnepanelen met subsidie?

Als u ook zonnepanelen wilt, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag bij het bepalen van uw ideale systeem en de aanvraag van uw subsidie.

About Cees van de Werken

Check Also

subsidie zonnepanelen ook in 2013

Subsidie zonnepanelen 2013 blijft

Dierderik Samson spreekt het verlossende woord.